Personalna zaštita

Proizvodnja Mile Dragic

Kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ je osnovana 1985. godine. Sa radom je počela kao mala radionica i do danas je izrasla u međunarodno priznatu kompaniji koja je lider u proizvodnji širokog spektra zaštitne opreme, odeće i obuće.

Sedište kompanije je u Zrenjaninu, u samom centru AP Vojvodine a na sat vremena od Beograda, glavnog grada Republike Srbije. Lokacija je pažljivo odabrana jer grad Zrenjanin ima veliku tradiciju u oblasti tekstilne industrije.

 

Danas je kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ internacionalno prepoznata kao lider u proizvodnji balističke zaštitne opreme kao što su balistički zaštitni šlemovi, ploče, prsluci, štitovi i ostali proizvodi od balističkih materijala. Proizvodnji opreme za kontrolu skupova visokog rizika, demonstracija i uličnih nereda: intervencijskih šlemova, prsluka, štitnika za ruke i noge i palica. Proizvodnji zaštitne opreme za rad u okruženju koji zahteva hemijsku i protivpožarnu zaštitu. Proizvodnji druge individualne zaštitne

opreme, kao i opreme za maskiranje ljudstva i tehnike.

 

Proizvodi su napravljeni od visoko kvalitetnih materijala, visoke upotrebne vrednosti, sa posebnim osvrtom na udobnost, malu težinu ali ne i na račun sigurnosti koju oprema pruža.

Proizvodni pogoni kompanije „Proizvodnja Mile Dragić“ se nalaze na površini od 15.000 m2.

Proizvodni program je podeljen na sledeće segmente:

- Visoko specijalizovani namenski program – oprema za vojne i policijske snage i druge službe bezbednosti;

- Program za fizičko i tehničko obezbeđenje – oprema namenjena privatnim agencijama bezbednosti i za individualnu zaštitu civila;

- Program za hemijsku, tehničku i protivpožarnu zaštitu;

- Program cerada – teške navlake za sve vrste tereta i vozila za isporuke;

- Program sportske opreme za lov i ribolov.

 

Proces proizvodnje je podeljen po proizvodnim pogonima:

- Pogon tvrde balistike – proizvodnja balističkih zaštitnih ploča, balističkih zaštitnih šlemova i balističkih štitova;

- Pogon meke balistike i konfekcije – proizvodnja balističkih zaštitnih prsluka, uniformi i futrola;

- Pogon obuće i kožne galanterije – proizvodnja obuće, opasača i futrola od kože;

- Pogon intervencijske i kamuflažne opreme – proizvodnja intervencijskih kompleta, kamuflažnih mreža i snajperskih odela.

 

Poseban naglasak je na proizvodnji balističke zaštitne opreme za individualnu zaštitu kao što su balistički zaštitni šlemovi, ploče, prsluci i ostali proizvodi i to sve u skladu sa najvišim svetskim standardima. Za testiranje balističkih materijala i opreme koristimo sopstvenu laboratoriju kao deo našeg razvojnog i proizvodnog procesa. Bilo da se radi o testiranju kroz borbene simulacije ili u realnim situacijama potvrdu kvaliteta dobijemo sa terena od naših korisnika.

 

Kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ je do danas sopstvenim razvojem potpuno osvojila proizvodnju gotovo 40 delova opreme za potrebe Vojske Srbije. Ova oprema danas predstavlja standardnu opremu naših vojnih snaga.

U svakodnevnoj upotrebi Vojske Srbije se nalaze:

- balistički zaštitni proizvodi: šlemovi, ploče i prsluci,

- zaštitna odeća: deminerski komplet i filtrirajuće odelo,

- kamuflažna oprema: maskirno odelo i maskirne mreže različitog tipa,

- razna prateća oprema poput futrola, nosača i torbica za municiju.

 

Kroz verifikaciona ispitivanja, od strane Vojske Srbije, usvojeni su i nalaze se u operativnoj upotrebi i nišan MARS, monokular MiniNSeas, laserski obeleživač cilja i kompletna zaštitna oprema za javni red i mir za potrebe Vojne policije.

 

Naši proizvodi su u preko 30 zemalja širom sveta a pre svega u Srbiji i zemljama regiona, potom zemljama sa Azijskog i Afričkog kontinenta i iz južne Amerike.

Kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ je kao prepoznatljiv brend koji se izdvaja jedinstvenim pristupom svakom klijentu, i sa originalnošću i preciznošću izrade.

Misija kompanije je da svojim kvalitetom i intenzivnim razvojem doprinese uspehu i zadovoljenju potreba njenih klijenata.

 

PMD je vizionar koji inovacijama, kvalitetom i sluhom za nova dostignuća konstantno pomera granice što je poruka koja se prožima kroz sada već prepoznatljiv slogan „IDEMO DALJE...“

Proizvodnja Mile Dragic
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Makedonska 11
23000 Zrenjanin
Serbia
023 530 457